Moeder verdacht van doden baby

LELYSTAD • Vr 4 december 2020 | 14:46 • Vrijdag 4 december 2020 | 14:46

Een vrouw uit Lelystad zit sinds 15 november vast, omdat haar acht maanden oude dochter Yara begin oktober onder verdachte omstandigheden om het leven is gekomen. De vrouw wordt verdacht van doodslag, dan wel dood door schuld. Haar voorarrest is vorige week door de raadkamer verlengd tot en met het einde van het jaar.

In eerste instantie dachten artsen aan wiegendood, maar in de urine van de baby bleken sporen van GHB te zitten. Daarop stelde het Openbaar Ministerie een onderzoek in, dat leidde tot de arrestatie van de vrouw. Op dit moment wordt er verder onderzoek gedaan naar de doodsoorzaak.

Familie en vrienden van de vader van Yara zijn ondertussen een doneeractie gestart. Het dochtertje ligt begraven in Lelystad, maar de vader woont in IJmuiden. Hij wil graag dat Yara in IJmuiden wordt begraven. De actie heeft inmiddels een kleine 20.000 euro opgeleverd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel