'Pakketbezorgers lijken bewust adressen over te slaan'

LELYSTAD • Ma 7 december 2020 | 7:01 • Maandag 7 december 2020 | 7:01

Pakketbezorgers lijken soms bewust huisadressen over te slaan. Dat zegt Jos Bos van The Read Shop in Lelystad. De boekhandel is een pakketafhaalpunt en krijgt de laatste tijd tientallen pakketjes die eigenlijk bij mensen thuis bezorgd hadden moeten worden. "Af en toe staat ons hele magazijn vol en kunnen we er amper meer lopen. Soms liggen er wel zeventig pakketten", aldus Bos.

De boekenverkoper krijgt steeds vaker geïrriteerde mensen aan de balie die een pakje thuis verwacht hadden. "Ik weet niet waar het aan ligt, maar het lijkt echt steeds meer te gebeuren dat bezorgers de moeite niet nemen langs te gaan bij de geadresseerde, maar direct naar mij toe rijden", vertelt Bos. Vooral bij hoogbouw lijkt dit vaak te gebeuren.

Bos houdt intussen een klachtenlijst bij die hij naar de bezorgdiensten stuurt. "Het lijkt soms even te helpen maar na een paar weken is het weer hetzelfde liedje. Ik vind het vooral vervelend voor de mensen die bewust iets thuis laten bezorgen. Voor ons is het soms irritant maar aan de andere kant krijgen wij per pakketje betaald. Hoe meer pakketjes, hoe meer inkomsten dus", besluit Bos.

Omroep Flevoland heeft de pakketbezorgdiensten PostNL, DHL en DPD om een reactie gevraagd op de klachten. Geen van de organisaties heeft gereageerd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel