Man aangehouden voor bedreigen burgemeester Van den Bos

URK • Ma 7 december 2020 | 16:45 • Maandag 7 december 2020 | 16:45

Een Urker is zondag opgepakt omdat hij burgemeester Cees van den Bos op social media had bedreigd. De burgemeester van Urk deed daar aangifte van. In totaal zijn afgelopen weekend op Urk dertien mannen aangehouden, nadat er in de nacht van zaterdag op zondag opnieuw vuurwerkrellen uitbraken.

Volgens de politie zijn de opgepakte mannen rond de 20 jaar. Eén man is 40 jaar. De politie arresteerde ze op verdenking van verschillende feiten, zoals brandstichting, gooien met zwaar vuurwerk, poging tot zware mishandeling, bedreiging en negeren van het noodbevel. Burgemeester Van den Bos gaf het noodbevel zaterdagavond laat af, toen het opnieuw onrustig werd rond het Wilhelminapark in zijn gemeente. De Mobiele Eenheid moest eraan te pas komen om de rust te herstellen.

Twee agenten hebben volgens de politie ook aangifte gedaan. De ME en de politie werden bekogeld met stenen, flessen en zwaar vuurwerk en er werd hevig gescholden.

Het is al enkele weken onrustig in Urk in het weekeinde. Er zijn al enkele tientallen arrestaties verricht. Tien relschoppers kregen vrijdag een gedragsaanwijzing voor twee weekeinden, wat inhoudt dat ze de komende tijd op vrijdag- en zaterdagavond thuis moeten blijven.

Verder stelde Van den Bos een samenscholingsverbod in en hij wees het dorp aan als veiligheidsrisicogebied. De politie mag in zo'n gebied preventief fouilleren. Volgens de gemeente en de politie ging het in het afgelopen weekeinde heel lang goed, totdat zaterdagavond kort voor middernacht de vlam alsnog in de pan sloeg. Zondag bleef het rustig.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel