Nieuwe directeur voor Floriade BV; discussie over salaris

ALMERE • Di 8 december 2020 | 0:23 • Dinsdag 8 december 2020 | 0:23

De Floriade BV wordt weer geleid door een tweekoppige directie. Er is namelijk een vervanger aangesteld voor de onlangs vertrokken Peter Verdaasdonk. Het gaat om Sven Stimac, die eerder ook werkte voor de Floriade van 2012 in Venlo. Als consultant werd hij de afgelopen tijd al ingehuurd door de Almeerse Floriade BV.

Stimac komt te staan naast Pieter Cloo, die sinds april grotendeels in zijn eentje leiding gaf aan de Floriade-organisatie. Cloo nam de taken van Peter Verdaasdonk over, toen die ziek thuis kwam te zitten. Verdaasdonk gaf achteraf aan dat de werkdruk hem te hoog werd. Hij keerde even terug, maar kon zijn taken niet volledig hervatten.

Discussie over salaris
Over het salaris van Pieter Cloo en Sven Stimac is onenigheid geweest tussen de gemeente en Raad van Commissarissen van de Floriade BV. Dat valt te lezen in een brief die het college van B en W heeft gestuurd aan de gemeenteraad. De gemeente Almere is 100 procent aandeelhouder van de Floriade BV en moest instemmen met de benoeming van de directeuren.

Het stadsbestuur had graag gezien dat Cloo en Stimac minder betaald zouden krijgen. "We hebben rondom de voordracht op meerdere momenten met de Raad van Commissarissen gesproken. Daarbij hebben we ook nadrukkelijk stilgestaan bij de vergoeding van de directie en de vraag of die lager kan worden vastgesteld."

Binnen het maximum
Dat is de gemeente niet gelukt. "In onze afweging om toch met het huidige voorstel van de Raad van Commissarissen in te stemmen, is de continuïteit van de Floriade-organisatie doorslaggevend." Daarnaast wordt aangegeven dat de vergoeding valt binnen het maximum dat in de statuten van de BV is afgesproken.

Hoeveel de twee directeuren precies gaan verdienen, staat niet in de brief van het college van B en W vermeld.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel