Poldertoren mogelijk begin 2022 weer in gebruik

EMMELOORD • Di 8 december 2020 | 0:50 • Dinsdag 8 december 2020 | 0:50

Als alles meezit, dan kan de Poldertoren in Emmeloord begin 2022 opnieuw in gebruik worden genomen. Dat bleek maandagavond tijdens een vergadering van de gemeente Noordoostpolder. Daarin werden de raadsleden op de hoogte gebracht van de stand van zaken.

Het plan dat er nu ligt, houdt in dat zes etages in de toren bestemd worden voor kantoren. Architectenbureau Korfker werkt daar de plannen voor uit. En dat bureau is tevens de huurder van die etages. "Korfker is bereid om meerjarige afspraken te maken over de huur en dat betekent dat er zekerheid komt voor de duur van in ieder geval tien jaar", zegt wethouder Wiemer Haagsma.

De komst van kantoren betekent ook dat er op diverse etages extra ramen moeten worden gemaakt. Anders is het op die werkplekken te donker. Volgens de wethouder is daarover nauw overleg met de welstandscommissie, monumentenzorg en de RCE, de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. "We hebben een voorlopig positief advies over de aanpassingen", aldus Haagsma.

Twee hotelkamers
Hotel 't Voorhuys wil op de zevende en achtste etage twee hotelkamers realiseren "zodat gasten een nacht op niveau kunnen doorbrengen." De overige etages kunnen gebruikt worden voor incidentele gebeurtenissen zoals vergaderingen, evenementen, trouwerijen of andere samenkomsten. "Je kunt het je bijna niet voorstellen in deze tijd maar daar zijn meerdere partijen in geïnteresseerd", zegt Haagsma. Volgens de wethouder hoeven voor dat deel van de toren geen langdurige huurovereenkomsten te worden afgesloten.

De toren blijft beschikbaar voor het publiek, zegt Haagsma. "Op de begane grond komt een receptie en daar kan het publiek zich ook melden voor een bezoek aan het platform."

Of de voorgenomen plannen voor de toren kunnen doorgaan, is afhankelijk van een subsidie van de provincie. "We hebben onze plannen tot op detailniveau bij de provincie ingediend en we hopen daar in januari een positief uitsluitsel over te krijgen", zegt Haagsma. "Als we uitgaan van het mooiste scenario, is de Poldertoren begin 2022 weer het icoon van de polder en het hart van de stad."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel