Inzamelingsactie voor zorgboerderij na brand

LELYSTAD • Di 8 december 2020 | 11:47 • Dinsdag 8 december 2020 | 11:47

Laarzen, werkhandschoenen en overalls; zo maar een paar dingen die zondagnacht verwoest zijn door de brand in een loods van Zorgboerderij Lelystad. Vrienden van de eigenaren zijn een inzamelingsactie begonnen om ervoor te zorgen dat de dagbesteding voor cliënten zo snel mogelijk weer kan worden opgestart.

De loods werd gebruikt als dagbestedingsruimte voor bijvoorbeeld mensen met een beperking of een chronische ziekte. Door de brand is de ruimte totaal verwoest en hiermee ook alle materialen en gereedschappen. Eigenaren Dirk-Jan en Wilma Otte willen zo snel mogelijk weer open voor alle deelnemers en kunnen daarvoor tijdelijk een ruimte van de buren gebruiken.

Met de inzamelingsactie hoopt het stel in eerste instantie geld binnen te krijgen om nieuwe spullen voor de dagbesteding aan te schaffen. Een tweede doel is om zo snel mogelijk de schuur te herbouwen. Dit zal uiteindelijk voor een groot deel door de verzekering gedekt worden, maar dat is niet genoeg om alles te herstellen.

Op dit moment is er op de actiesite al iets meer van 5000 euro opgehaald.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel