Burgemeester wil dat moeder met minderjarige dochter uit woning wordt gezet

EMMELOORD • Di 8 december 2020 | 15:05 • Dinsdag 8 december 2020 | 15:05

Een moeder en haar zestienjarige dochter moeten van burgemeester Jan Westmaas vertrekken uit hun woning in Emmeloord. De politie vond daar twee maanden geleden vijftien gram drugs. De negentienjarige zoon wordt nu verdacht van drugshandel. De burgemeester van Noordoostpolder sloot de woning voor drie maanden. Dat werd dinsdag duidelijk tijdens een rechtszaak die via Skype werd behandeld.

Woningbouwvereniging Mercatus zegde direct de huur op van de woning aan de IJsselmeerlaan. De Emmeloordse was het daar niet mee eens. Zij spande een rechtszaak aan tegen de burgemeester. De vrouw kreeg van de rechtbank uitstel tot 24 december. Op verzoek van de rechter verlengde de burgemeester die termijn tot 28 december. De burgemeester benadrukte dat er veel meer speelt. Veel buurtbewoners zouden bang zijn voor de familie.

De advocate van de vrouw zei dat er maar een kleine hoeveelheid drugs is gevonden. De Emmeloordse houdt vol dat zij niets wist van de handel van haar zoon. De burgemeester gelooft dat niet, want het spul is in de huiskamer gevonden. De zoon heeft twee weken in voorarrest gezeten. Hij moet nog voorkomen en werkt nu vijf dagen per week. De negentienjarige is volgens zijn moeder zo geschrokken dat hij zoiets nooit meer zal doen.

De advocate gaf aan dat een minderjarig kind niet zomaar uit een woning kan worden gezet. Zij benadrukte dat het meisje het op school goed doet en haar leven overhoop wordt gegooid. De rechter besteedde veel tijd aan vragen over de positie van de zestienjarige. De rechter beslist over twee weken of de burgemeester zijn zin krijgt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel