'Snelheid fietsers bij oversteekplaatsen Urkerweg moet omlaag'

URK • Do 10 december 2020 | 22:50 • Donderdag 10 december 2020 | 22:50

De routes naar twee fietsoversteekplaatsen op Urk moeten zo worden aangepast dat fietsers hun snelheid moeten verlagen. Dat vindt een meerderheid van de Urker gemeenteraad. Door de aanpassing moet de kans op ongelukken kleiner worden.

Het gaat om de bestaande oversteek van de fietsbrug vanaf het bedrijventerrein via de rotonde naar de Ransuil. Verder moet een oversteek bij de rotonde naar de geplande Michiel de Ruyterbrug en de nieuwe woonwijk Schokkerhoek worden aangepast.

Het CDA, de SGP en de ChristenUnie stellen vast dat er nu geregeld aanrijdingen zijn tussen fietsers en auto's. Ze denken dat de kans hierop kleiner wordt als fietsers een bocht moeten maken om de weg te kunnen oversteken. Door de situatie op beide rotondes hetzelfde te maken, wordt de veiligheid volgens de drie partijen vergroot. Een meerderheid van de gemeenteraad was het daar donderdagavond mee eens.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel