Kerstfilm over de rol van Jozef

LELYSTAD • Zo 13 december 2020 | 16:19 • Zondag 13 december 2020 | 16:19

De Evangelische Kerk De Pijler en de Gereformeerde Kerk Het Anker in Lelystad maken dit jaar een gezamenlijke kerstfilm. Vanwege corona gaat het avondvullende kerstprogramma, waar normaal gesproken honderden mensen op afkomen, niet door. Daarom bedachten de kerken een plan voor een kerstfilm. Zondag was de laatste draaidag.

In de kerstfilm wordt voorganger Peter Roosendaal van Het Anker gevolgd op zijn wandeling door het centrum van Lelystad. Onderweg komt hij onder anderen een kinderkoortje tegen dat kerstliederen zingt over de geboorte van het kindje Jezus.

Roosendaal legt in zijn kerstverhalen die hij tijdens zijn wandeling vertelt, een ander accent. "Jozefs staat er altijd maar een beetje bij in de stal. In de film heeft hij een hoofdrol." Thema’s als de rol van de vader, tienerzwangerschap en éénoudergezin worden aangesneden. Met de film en deze actuele thema's willen de kerken ook mensen aanspreken die nooit een kerk van binnen hebben gezien.

De opnamen voor de film zijn in de afgelopen maand gemaakt. De film duurt ongeveer één uur en wordt op kerstavond donderdag 24 december uitgezonden bij Omroep Flevoland om 22:00 en 23:00 uur. Op Eerste Kerstdag wordt de film om 10:00 uur uitgezonden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel