MFA Rutten is klaar, scholen kunnen verhuizen

RUTTEN • Di 15 december 2020 | 6:05 • Dinsdag 15 december 2020 | 6:05

De multifunctionele accommodatie (MFA) Het Klavier in Rutten is opgeleverd. De toekomstige gebruikers kregen vrijdag de sleutel voor hun nieuwe onderkomen. Dat betekent dat ze de verhuisdozen kunnen inpakken. Zo maken de twee basisscholen in het dorp zich op voor de verhuizing naar de MFA.

De leerlingen van christelijke basisschool Sjaloom hebben maandagmiddag een klimrek uit hun speellokaal overgebracht naar Het Klavier. De scholieren zitten na de lockdown vanaf januari samen met de kinderen van de katholieke en openbare Paulusschool in de MFA. Beide scholen kijken de komende tijd wie wat meebrengt naar het nieuwe gezamenlijke gebouw. Naast de scholen is de MFA ook de plek van het dorpshuis, de kinderopvang, de voetbalclub en de tennisvereniging.

Volgens directeur Truus Vegterlo van de Paulusschool biedt de open indeling mogelijkheden om het onderwijs op een andere manier in te richten. De Paulusschool en Sjaloom blijven aparte scholen, ook al zitten ze onder hetzelfde dak.

Volgens Henriëtte Verheggen van de Werkgroep MFA is het gebouw klaar, op wat kleine zaken na. Zo moet de bar nog worden afgewerkt. Naast het gebouw zijn een speeltuin en een multifunctioneel sportveld.

Gasloos gebouw, maar ook nog stroomloos
Bijzonder aan Het Klavier is dat het gebouw gasloos is. Alles werkt op stroom, maar een permanente stroomvoorziening is er nog niet. Volgens netbeheerder Liander is dat volgend jaar pas mogelijk, omdat er momenteel geen capaciteit op het net is. Daarom staat er tijdelijk een bio-dieselaggregaat naast het pand. Die is neergezet door de gemeente Noordoostpolder, die de kosten van het aggregaat wil verhalen op de netbeheerder.

De toekomstige gebruikers van Het Klavier willen hun nieuwe onderkomen op 4 januari 2021 betrekken. Tot die tijd wordt er rond het gebouw nog gewerkt aan de bestrating en aan de aanleg van een moestuin. De verwachting is dat in het voorjaar de officiële opening volgt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel