Man moet vertrekken om prostitutie in huurwoning

ALMERE • Di 15 december 2020 | 17:23 • Dinsdag 15 december 2020 | 17:23

Een huurder van woninginrichting GoedeStede moet zijn woning in Almere ontruimen. De man heeft zijn sociale huurwoning gebruikt als seksinrichting. De Almeerder verloor de rechtszaak die GoedeStede tegen hem had aangespannen.

Op 15 oktober deed de politie een inval na een tip. De woning aan de Poolcirkelstraat was ingericht als een sekshuis. Er waren op dat moment twee Roemeense vrouwen aan het werk. Ook vond de politie talloze seksattributen en 100 condooms.

GoedeStede stapte naar de rechter. Omdat de woning niet werd gebruikt zoals een goed huurder betaamt, eiste de verhuurder dat de man onmiddellijk zijn sleutels inleverde. Volgens de advocaat van GoedeStede zijn er vaker klachten geweest over de man.

De huurder hield vol dat hij niets te maken had met prostituees in zijn woning. Hij had zijn huis tijdelijk uitgeleend aan zijn vriendin. Die vriendin had volgens hem blijkbaar andere vrouwen binnengelaten. De rechter vond dit een ongeloofwaardig verhaal. Hij liet daarbij ook meewegen dat in de woning geen persoonlijke spullen van de Almeerder zijn gevonden.

De man moet ook de proceskosten van GoedeStede vergoeden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel