Speciaal vuurwerkmeldpunt om overlast te verminderen

LELYSTAD • Wo 16 december 2020 | 15:12 • Woensdag 16 december 2020 | 15:12

Inwoners van Lelystad kunnen vanaf woensdag vuurwerkoverlast doorgeven bij een digitaal meldpunt. Het is volgens de gemeente opgezet zodat de politie en handhavers op basis van de meldingen gerichter op pad kunnen om het afsteken van vuurwerk tegen te gaan en de overlast te verminderen.

De meldingen komen terecht bij het zogenoemde vuurwerkteam. Dat bestaat uit politie, handhaving en de opzichter van de gemeente. Het is de bedoeling dat de meldingen dan zo snel mogelijk worden afgehandeld. Bewoners krijgen geen terugkoppeling van de melding.

Het meldpunt is niet alleen bedoeld om een onveilig gevoel te melden, maar ook voor het doorgeven van vernielingen en stank- en geluidsoverlast door vuurwerk.

De gemeente roept op om meldingen van vermoedens over illegaal vuurwerk en de opslag daarvan altijd bij de politie te doen. Voor het melden van levensgevaarlijke situaties mag sowieso naar 112 gebeld worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel