Subsidie voor vergroenen daken en gevels

FLEVOLAND • Do 17 december 2020 | 11:53 • Donderdag 17 december 2020 | 11:53

De provincie stelt 450.000 euro beschikbaar voor het vergroenen van daken en gevels van gebouwen in Flevolandse steden en dorpen. Bij vergroening worden op de daken mossen, vetplanten, bloemen of kruiden geplaatst.

Zo'n 'groen' dak houdt het regenwater vast, zodat straten en rioleringen niet overbelast raken. Ook biedt een 'groen dak' extra isolatie. Zodat het 's winters warmer in huis blijft en 's zomers koeler. In Nederland is het fenomeen nog relatief nieuw.

De Flevolandse regeling is voor eigenaren en huurders van woningen, bedrijven, maar ook voor bijvoorbeeld buurthuizen en scholen. Platte daken zijn het makkelijkst te vergroenen, maar het is ook mogelijk op schuine daken of zelfs wanden.

Buurtinitiatieven
De provincie wil initiatieven in buurt- of wijkverband bevorderen. Gezamenlijke aanvragen van minimaal twee verschillende eigenaren, huurders, bedrijven of instellingen, kunnen in aanmerking komen voor een hogere subsidie.

Naar verwachting kunnen de eerste aanvragen vanaf maart 2021 ingediend worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel