21 dode duiven in winkelcentrum, mogelijk vergiftigd

LELYSTAD • Do 17 december 2020 | 18:51 • Donderdag 17 december 2020 | 18:51

Stichting Dierennoodhulp Flevoland heeft donderdag 21 dode duiven gevonden in het centrum van Lelystad. De vogels lagen op straat en op een aantal daken. Twee duiven hebben een ring om, maar komen niet uit Lelystad. Enkele duiven hebben wonden, maar aan het overgrote deel is uiterlijk niets te zien.

Voorzitter Susan van de Waal denkt aan opzet. "Ze lagen allemaal bij elkaar en daardoor vermoed ik dat iemand ze vergiftigd heeft." Het is volgens de voorzitter ook mogelijk dat de dieren getroffen zijn door de zeer besmettelijke vogelgriep, die op dit moment heerst.

Volgens de stichting liggen er nog meer dode duiven op het dak van de Jumbo-supermarkt. Die vogels liggen daar nog, omdat Dierennoodhulp Flevoland vooralsnog geen sleutel heeft gekregen van de beheerder van het pand. Van der Waal hoopt binnenkort de duiven daar alsnog weg te halen.

Een aantal duiven gaat voor onderzoek naar de Wageningen University & Research in Lelystad. Dan moet duidelijk worden waaraan ze dood zijn gegaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel