Lockdown nieuwe klap voor vuurwerkbranche

DRONTEN • Ma 21 december 2020 | 19:38 • Maandag 21 december 2020 | 19:38

De vuurwerkbranche heeft een nieuwe klap te verduren gekregen doordat er vanwege de lockdown ook geen vuurwerk in de lichtste categorie meer verkocht kan worden. Dat zegt Drontenaar Marcel Teunissen van de Belangenvereniging Pyrotechniek Nederland.

Volgen Teunissen zouden vuurwerkverkopers het categorie-1-vuurwerk technisch gezien online mogen verkopen, alleen is er geen enkele mogelijkheid om het bij de klant te krijgen. Afhalen mag niet, versturen per post is verboden en ook thuisbezorgen zit er niet in.

"Wij begrijpen eigenlijk niet goed waarom we dit niet mogen. Deze situatie komt nu bovendrijven en dit hebben we nog niet eerder meegemaakt", aldus Teunissen. Hij wijst erop dat supermarkten het lichte vuurwerk wel gewoon mogen verkopen omdat ze essentiële winkels zijn. Maar vanwege de strenge regels rond vuurwerkverkoop is versturen en bezorgen voor de reguliere vuurwerkverkopers uit den boze.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel