'In februari meer duidelijkheid of Lowlands in 2021 kan doorgaan'

BIDDINGHUIZEN • Ma 28 december 2020 | 18:19 • Maandag 28 december 2020 | 18:19

In februari moet vanuit de overheid duidelijkheid gegeven worden of Lowlands in Biddinghuizen aankomende zomer weer gehouden kan worden. Dat zegt woordvoerder Bente Bollmann van Mojo Concerts.

De organisatie is al maanden druk bezig om te kijken wat mogelijk is. "Wij zijn van mening dat we in een gecontroleerde omgeving als een festival dat veilig kunnen organiseren", zegt Bollmann. Het is nu vooral vooral plannen maken en concepten verzinnen, "maar op een gegeven moment moet je dat ook gaan uitvoeren. En dan ga je dus ook kosten maken". Duidelijkheid vanuit de overheid over wat straks wel en niet kan is volgens Bollmann erg belangrijk. Een garantiefonds zoals in Duitsland is volgens Mojo ook een oplossing. Dan is het mogelijk om alles in de steigers te zetten ongeacht wat beslist wordt. Als het festival dan niet doorgaat, worden eventuele kosten terugbetaald.

Een kleinschaliger versie is volgens de organisatie van Lowlands niet denkbaar. Er moeten zoals gewoonlijk 60.000 bezoekers kunnen komen. De kaartjes die vorig jaar verkocht zijn, kunnen de aankomende editie namelijk worden gebruikt. Als bezoekers 1,5 meter afstand moeten houden, dan kan Lowlands opnieuw niet doorgaan.

Het is nog maar de vraag of bedrijven en ZZP'ers die festivals voor de crisis opbouwden straks beschikbaar zijn. Een deel ervan is gestopt of heeft noodgedwongen ander werk gevonden. "Dat is iets waar we ons erg mee bezig houden, dat we die kennis wel weer binnen kunnen halen op het moment dat het nodig is", vertelt Bollmann.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel