Ens krijgt weer een dorpscafé: Het Pleintje

ENS • Do 31 december 2020 | 6:07 • Donderdag 31 december 2020 | 6:07

Ens heeft er een nieuwe horecagelegenheid bij: snackbar en café 'Het Pleintje'. De snackbar is al drie weken open, het café wordt op dit moment verbouwd en moet nog gesloten blijven vanwege de tweede lockdown. Eigenaren Hans Heijen en Eric Koomen uit Ens verwachten dat ze hun café in gebruik kunnen nemen zodra de coronamaatregelen weer versoepeld worden.

Na de sluiting van café 't Wapentje in maart en sportkantine Time Out in november had Ens geen café meer. Heijen stond in het verleden een paar jaar achter de bar van de sportkantine. De Ensenaar runde tot maart café 't Wapentje in het dorp. Hij huurde de horecagelegenheid een half jaar lang met Koomen. Toen de eerste lockdown werd afgekondigd, bleek de anderhalve meter niet te handhaven en stopten ze ermee. De twee lieten later dit jaar hun oog vallen op de voormalige slagerij aan de Baan. In dit pand is de anderhalve meter in het café wél te handhaven. Met een snackbar erbij willen de ondernemers ook een hapje kunnen aanbieden aan hun gasten.

Heijen en Koomen kochten de voormalige slagerij vooruitlopend op een versoepeling van de coronamaatregelen. "Of dit een hele slimme keuze is geweest, weten wij ook pas over een jaar", zegt Heijen. Met het café vullen de ondernemers het gat op dat 't Wapentje en Time Out achterlieten.

"Er is hier verder niet zoveel. We kennen de mensen en de mensen kennen ons"

— Eigenaar Hans Heijen


Een snackbar was er al in Ens: die zit naast 'Het Pleintje'. Deze cafetaria ervaren Heijen en Koomen niet als concurrentie, maar als een aanvulling. Hun eigen snackbar levert al inkomsten op. Die gaan naar de vaste lasten voor het pand. Daarnaast hebben de ondernemers nog een baan buiten de deur: Heijen is veldmedewerker, Koomen stukadoor.

De Ensenaren hopen dat ze het café op korte termijn kunnen openen. Ze twijfelen niet aan de levensvatbaarheid van een horecazaak. Heijen: "Er is hier verder niet zoveel. We kennen de mensen en de mensen kennen ons. En daardoor heb ik er alle vertrouwen in, dat als de dingen straks weer mogen, dat we een succesvol café gaan neerzetten."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel