WikiHouse bouwen kost meer tijd dan gedacht

ALMERE • Ma 4 januari 2021 | 15:49 • Maandag 4 januari 2021 | 15:49

Sebastiaan Vos hoopt in april in zijn zelf ontworpen en gebouwde WikiHouse in Almere te wonen. Dat is ruim vier maanden later dan gedacht.

Zijn huis wordt als een bouwpakket in de fabriek gemaakt en komt in kleine puzzelstukjes op de bouwplaats. Daar zet Vos sinds vorig jaar zomer de stukken in elkaar en krijgt zo een compleet huis. Speciaal voor dit project heeft de gemeente de buurt WikiHouse De Stripmaker aangelegd in Almere Buiten. Naast Vos bouwen daar nu ook twaalf anderen een huis. In een latere fase komen er nog ruim twintig woningen bij.

Vos bouwt zijn woning helemaal zelf. "Als je goed de tekening leest dan kan vrijwel iedereen zo'n WikiHouse in elkaar zetten. Het is niet echt moeilijk", zegt Sebastiaan Vos.

"Het kost alleen veel meer tijd dan ik had gedacht. Wilde hier met de kerst al zitten. Ben wel een maand ziek geweest. Maar het is gewoon zo dat het tijd kost. Voor mij is het ook de eerste keer. Soms passen stukken ineens niet. En dan blijkt dat ik het er verkeerd om in heb gezet. Nou ja, dat soort dingen dus. Zo'n huis bouwen is een unieke ervaring en daar geniet ik van. Het duurt een paar maanden langer maar dan heb ik wel een compleet eigen huis bedacht en in mekaar gezet. Mooi toch", glimlacht Sebastiaan.

Door zijn huis helemaal zelf te bouwen bespaart hij zeker 60.000 euro verwacht Sebastiaan. In WikiHouse De Stripmaker laten sommige toekomstige bewoners hun huis afbouwen door aannemers.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel