PVV pleit voor alcohol- en drugsverbod op kinderspeelplaats

ALMERE • Wo 6 januari 2021 | 23:41 • Woensdag 6 januari 2021 | 23:41

Een verbod op het gebruik van alcohol en drugs op kinderspeelplaats Het Zeearendsnest in Almere Buiten. Dat vraagt de Almeerse PVV-fractie aan het college van burgemeester en wethouders. Op de speelplek in de Oostvaardersbuurt wordt geregeld drank- en drugsafval gevonden.

Het afval zou achtergelaten worden door jongeren uit een andere buurt, die op Het Arendsnest komen chillen en stiekem drank en drugs gebruiken. Buurtbewoner Arnoud Scheerder herkent dat wel. "Dan ben je uit het zicht van je ouders toch." Scheerder heeft wel eens lege blikjes drank, lachgaspatronen en andere troep gevonden. "Het Zeearendsnest is bedoeld als kinderspeeltuin, maar die kunnen er vanwege de rommel niet altijd terecht."

Het terrein ziet er nu schoon uit. Alsof het net is opgeruimd. Maar in de zomer ging het goed mis, weet Scheerder: "Op een zaterdagnacht om twee uur was hier een groep van zo’n zeven man muziek aan het maken. Er werd ook lachgas gebruikt. Toen is er één met iets te veel lachgas helemaal door het lint gegaan met schreeuwen roepen."

Scheerder begrijpt wel dat jongeren in deze coronatijd, waarin er weinig mag, een uitlaatklep zoeken. Toch is hij blij dat er aandacht is voor de vervuiling en de overlast in het Zeearendsnest. "Maar overlast met hoofdletter O zou ik het niet geven."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel