Man die werd opgepakt na vondst dode vrouw vrijgelaten

ZEEWOLDE • Do 7 januari 2021 | 16:42 • Donderdag 7 januari 2021 | 16:42

De man die eind november werd opgepakt na de vondst van een dode vrouw in Zeewolde, wordt vrijgelaten uit de gevangenis. Dat heeft de rechtbank Midden-Nederland besloten. Zijn advocaat had gevraagd de voorlopige hechtenis van de man op te schorten en de officier van justitie heeft zich daar niet tegen verzet.

Dat komt omdat er nog onderzoek wordt gedaan naar de dood van de vrouw en het volgens het Openbaar Ministerie mogelijk is dat er sprake is geweest van een ongeluk. De 54-jarige man werd aanvankelijk vastgehouden op verdenking van doodslag.

Hij was op zaterdag 28 november aanwezig in de woning van het slachtoffer aan de Smaragd in Zeewolde. Hulpdiensten waren opgeroepen om de vrouw te reanimeren, maar dat lukte niet. De man werd aangehouden omdat het slachtoffer onder verdachte omstandigheden leek te zijn overleden.

De vrouw was de bewoonster van het huis. Het is niet duidelijk wat de relatie tussen het slachtoffer en de opgepakte man was. De verdachte mag het onderzoek nu in vrijheid afwachten, op voorwaarde dat hij geen contact heeft met de nabestaanden van het slachtoffer en meewerkt aan het onderzoek.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel