Dronten gaat grootschalig testen op corona

DRONTEN • Di 12 januari 2021 | 19:33 • Dinsdag 12 januari 2021 | 19:33

De GGD gaat grootschalig op corona testen in Dronten. Dat heeft minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bekendgemaakt tijdens de persconferentie over de coronamaatregelen. De gemeente Dronten doet op verzoek van het ministerie, samen met de GGD Flevoland, begin februari mee aan de pilot 'Grootschalig testen'.

Het idee van de pilot is dat inwoners van Dronten zes weken lang de kans krijgen om zich laagdrempelig te laten testen, met of zonder coronagerelateerde klachten. Inwoners die onderdeel uit gaan maken van de pilot ontvangen een uitnodiging per post om mee te doen.

Behalve in Dronten wordt ook grootschalig getest in Bunschoten en de Rotterdamse wijk Charlois. In Bunschoten is de besmettingsgraad erg hoog. Voor Charlois is gekozen mede vanwege de sporen die worden gevonden in het rioolwater. Waarom voor Dronten is gekozen, is nog niet bekend. De gemeente Dronten komt woensdag met een verdere toelichting.

'Landelijk verschil maken'
In een eerste schriftelijke reactie laat burgemeester Jean Paul Gebben weten graag een steentje bij te willen dragen aan het indammen van het virus: "Vanuit de gemeente Dronten willen we heel graag een bijdrage leveren aan het eronder krijgen van het virus, zodat we uiteindelijk weer gebruik kunnen maken van de ruimte die we hebben, in Dronten, en in Nederland. Want met wat we leren uit deze pilot, kunnen we landelijk het verschil maken in het indammen van het virus. Ik vertrouw erop dat we ons steentje bijdragen!"

Cees Verdam, directeur publieke gezondheid GGD Flevoland, verwacht dat het een leerzame proef wordt: "We werken graag mee aan deze pilot. Dit biedt onze GGD een mooie kans om samen met de gemeente Dronten en het ministerie van VWS op een grootschalige wijze de aanpak van corona verder te verbeteren. We verwachten er met z’n allen veel van te leren.”

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel