Joop Donkervoort (71) draagt bedrijf over aan zoon Denis

LELYSTAD • Vr 15 januari 2021 | 10:08 • Vrijdag 15 januari 2021 | 10:08

Joop Donkervoort (71) van Sportwagenfabriek Donkervoort Automobielen in Lelystad heeft zijn bedrijf overgedragen aan zoon Denis (33). Donkervoort richtte het bedrijf in 1978 op en sindsdien zijn er bijna 1.500 auto's gebouwd. Allemaal met de hand en gepersonaliseerd zodat er niet twee dezelfde rondrijden.

''Mijn vader heeft hier z’n leven lang aan gewerkt en in die tijd ongelooflijke en bewonderenswaardige dingen bereikt'', zegt Denis Donkervoort. ''Hij zal altijd een belangrijke rol blijven spelen in het bedrijf dat hij heeft opgericht. Iedereen die mijn vader kent, weet dat hij niet achter de geraniums zal gaan zitten.''

Joop Donkervoort is onder meer van plan om jonge ondernemers als mentor te begeleiden. Daarnaast zal hij zijn expertise blijven delen in de ontwikkeling van nog geheime, geheel nieuwe modellen van het merk.

De oprichter heeft zijn zoon de afgelopen jaren geschoold in elk aspect van het familiebedrijf. Sinds 10 jaar heeft Denis al de dagelijkse leiding. Joop Donkervoort: ''Na 43 jaar voelt het voor mij als het juiste moment om terug te treden. Het bedrijf staat er goed voor en het management is in vertrouwde en sterke handen. Dat stelt mij in staat om tijd te besteden aan andere zakelijke mogelijkheden en adviesprojecten.''

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel