Coronacrisis betekent einde voor De Groene Zus

LELYSTAD • Za 16 januari 2021 | 14:32 • Zaterdag 16 januari 2021 | 14:32

Winkel De Groene Zus in Lelystad gaat na de lockdown niet meer open. Dat laat Stichting Kringloopwinkel De Groene Sluis weten, waar De Groene Zus onderdeel van is. Het is door de coronacrisis niet meer haalbaar om de winkel te openen, laat de stichting weten.

De Groene Zus zit in het centrum van Lelystad. Andere ondernemers konden daar een tafel of kast huren, waarna hun spullen door De Groene Zus werden verkocht. "Maar het blijkt dat de binnenstad niet per se de beste plek is voor een kringloopwinkel. Dat hadden we niet verwacht", aldus Janneke Pikkert van de organisatie. Door de coronapandemie liep het vorig jaar al slecht. "En met de huidige lockdown van acht weken erbij, is het niet meer haalbaar de winkel open te houden."

Het huurcontract van het pand loopt af. Er moest een keuze gemaakt worden om de huur te verlengen voor vijf jaar, of de huur stop te zetten. Vanwege alle omstandigheden is ervoor gekozen het contract niet te verlengen. "Dit besluit is met veel pijn in het hart genomen en de tien vaste vrijwilligers zullen hun klanten missen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel