Zo ziet het Floriadeterrein er nu uit

ALMERE • Ma 18 januari 2021 | 6:03 • Maandag 18 januari 2021 | 6:03

Hijskranen, shovels, steigers en vrachtwagens domineren nu nog het Floriadeterrein in Almere. Daar wordt volop gebouwd om alles voor de opening van de wereldtuinbouwtentoonstelling op 14 april 2022 klaar te krijgen. De bouwers en planters hebben nog een jaar en drie maanden de tijd.

Halverwege de bouw van woontoren Flores
Woontoren Flores wordt dertien verdiepingen hoog. De bouwvakkers zijn inmiddels halverwege de bouw. De buitenkant ziet er nu nog uit als een betonnen doos, maar dat wordt anders. Op de gevel wordt uiteindelijk het beplantingsplan van de Floriade 'artistiek weergegeven'. Glazen gevelplaten maken de toren minder grauw en kil. Eén van deze gevelplaten is inmiddels bevestigd aan de woontoren.

Food Forum en Aeres Hogeschool
De gebouwen van Food Forum en de Aeres Hogeschool staan naast elkaar en zijn nog omringd door steigers. Het ene gebouw is gehuld in wit doek, het rechter is groen. Vrachtwagens rijden af en aan om bouwmateriaal af te leveren. Het Food Forum is een paviljoen van de provincie Flevoland. De buitenkant van het gebouw gaat er leemachtig uitzien. Het gebouw van de Aeres Hogeschool is ook nog verhuld door steigers. De bouwers moeten wel opschieten; in september gaan de eerste studenten er les krijgen.

Bruggen naar het Floriade terrein
Een ander groot project op het terrein zijn de bruggen. Van het vasteland naar het eiland worden bruggen gebouwd van gerecycled beton. Dit is afkomstig van oude bruggen in Vianen. Er is olifantsgras aan toegevoegd om de brug te verstevigen. De pilaren staan inmiddels en het brugdek is aangelegd. Ook wordt een grote, iconische brug aangelegd vanuit de Filmwijk naar het Floriadeterrein. Ook hier zijn de grote lijnen zichtbaar. Bouwvakkers lopen er inmiddels al overheen.

Bomen, struiken en bloemen de grond in
Naast al het beton en staal is er ook steeds meer groen zichtbaar. De hoveniers kunnen niet altijd direct aan de slag, omdat onder andere bouwvakkers nog bezig zijn. Wanneer er meer plantplekken beschikbaar worden, kunnen de hoveniers opschalen om meer te planten. Gehoopt wordt om voor 1 mei 80 procent van alle bomen in de grond te hebben.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel