Gezondheidscentrum wil naar locatie Koetshuis

BIDDINGHUIZEN • Wo 20 januari 2021 | 16:09 • Woensdag 20 januari 2021 | 16:09

De huisartsen in Biddinghuizen willen een nieuw gezondheidscentrum bouwen op de locatie waar nu nog dorpshuis Het Koetshuis staat. Het college van burgemeester en wethouders van Dronten bespreekt het voornemen van de artsen binnenkort met de gemeenteraad, om te bepalen of de raad er positief tegenover staat.

De twee huisartsen houden nu praktijk in een gebouw aan de Cultuursingel, maar dat is verouderd en er is te weinig ruimte.

Het is nog niet duidelijk hoe de nieuwbouw gefinancierd zou moeten worden. Een van de opties is de verkoop van appartementen die bovenop het gezondheidscentrum gebouwd kunnen worden. Ook wordt onderzocht of het voor de gemeente interessant kan zijn om het perceel van het huidige gezondheidscentrum te kopen.

Het Koetshuis staat al langer op de nominatie om gesloopt te worden, maar de gemeente heeft nooit een concrete termijn genoemd. Het is waarschijnlijk dat sloop niet eerder aan de orde is dan na de oplevering van het nieuwe multifunctionele gebouw in Biddinghuizen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel