Dobberend Bos aangekomen op Floriadeterrein

ALMERE • Do 21 januari 2021 | 15:47 • Donderdag 21 januari 2021 | 15:47

Het Dobberend Bos is aangekomen op het Floriadeterrein in Almere. De drijvende bomen zijn vanuit Rotterdam met een boot naar het Oostvaardersdiep gebracht, in de buurt van gemaal Blocq van Kuffeler. Vervolgens zijn de bomen met vrachtwagens naar het Weerwater gebracht.

Het Dobberend Bos dreef vijf jaar lang in de Rotterdamse Rijnhaven. Die wordt dit voorjaar gebaggerd en gedempt om land van te maken. Daarom leent de gemeente Rotterdam het kunstproject aan Almere.

De drijvende bomen blijven in het weerwatergebied totdat de Floriade-expo in 2022 wordt gehouden. Bezoekers van de Floriade kunnen dan de bomen bekijken vanuit de kabelbaan, de boot en vanaf het terras aan het Weerwater.

Hoe verliep de verhuizing?
Ondanks de harde wind ging de verhuizing van het bos over het water naar Almere goed. "Het is toch gelukt, ja. Ik dacht: het wordt niks deze ochtend maar gelukkig wel", zegt Jeroen Everaert van kunstproducent Mothership.

Het Dobberend Bos is een concept van hem. Het is gebaseerd op het kunstwerk ‘In Search Of Habitus’ van kunstenaar Jorge Bakker. Het bos bestaat uit 20 gerecyclede zeeboeien uit de Noordzee gevuld met 20 Hollandse iepen. Deze drijvende bomen zorgen voor vergroening en vragen aandacht voor klimaatverandering, gezondheid in steden en bewustwording van het belang van groen bij kinderen en volwassenen. Het is ook een oproep om goed voor de bomen te zorgen.

Jeroen Everaert weet nog niet waar het dobberende bos heen gaat als de Floriade in oktober 2022 is afgelopen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel