Hondje blijkt niet uit auto te zijn gezet

ALMERE • Za 23 januari 2021 | 13:26 • Zaterdag 23 januari 2021 | 13:26

Meer dan vijfentwintig vrijwilligers hebben zaterdagochtend in het Oostrandpark in Almere vergeefs gezocht naar een hondje. Volgens Brenda Schoorstra van Dogsearch Nederland werd het hondje gesignaleerd terwijl het achter een auto aanrende en daarna in paniek het park in vluchtte.

In eerste instantie meldde Schoorstra dat het hondje uit de auto was gegooid. Inmiddels is er contact geweest met de bestuurder. Die zegt dat het dier bijna onder zijn auto was gelopen, en dat hij had geprobeerd de hond te pakken en in veiligheid te brengen. Dat lukte niet, waarop hij weer wegreed.

De hondenclub had de politie en de dierenambulance ingeschakeld, naar nu blijkt zonder reden. De zoektocht wordt wel voortgezet. Het zou gaan om een kruising tussen een teckel en een beagle met hangoortjes en de kleur van een golden retriever. Dogsearch Nederland heeft een kleine 200 flyers geprint, die worden in de omgeving opgehangen en uitgedeeld. De hondenclub hoopt daarmee het hondje terug te vinden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel