Trofee Kern met Pit naar Kabouterroute Bultpark

LELYSTAD • Za 23 januari 2021 | 18:00 • Zaterdag 23 januari 2021 | 18:00

De kabouterroute in het Bultpark in Lelystad is gekroond tot het beste buurtinitiatief van Flevoland in 2020. Stichting Bultparkcomité kreeg de Kern met Pit Trofee zaterdag op coronaproof wijze uitgereikt.

Zes projecten in Flevoland maakten kans op de prijs. De jury koos voor het Bultpark vanwege de aandacht voor jonge kinderen èn omdat in de kabouterroute goed gebruik is gemaakt van digitale mogelijkheden. De 16 vrolijk beschilderde kabouters op de anderhalve kilometer lange route hebben een QR-code op hun mutsje. Door het scannen van die code krijg je als wandelaar leuke verhalen van de kabouters te horen.

Vrijwilligers
Namens Stichting Bultparkcomité nam een blije Peter Kouwenhoven de prijs in ontvangst. "Het is ook vooral erkenning en waardering voor alle vrijwilligers die aan onze projecten meewerken. We hebben er 38, en die worden hierdoor ook even in het zonnetje gezet."

Kans op Gouden Pit
Kern met Pit liet een taart, een plaquette en een cheque van 2500 euro achter in het Bultpark. De trofeewinnaar van Flevoland doet ook mee aan de landelijke finale van Kern met Pit tijdens het We doen het Samen! Festival op 5 juni. Daar maakt zij kans op de Gouden Pit van 3000 euro.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel