Minister De Jonge woedend over brandstichting teststraat

URK • Zo 24 januari 2021 | 12:45 • Zondag 24 januari 2021 | 12:45

De brandstichting in de coronateststraat op Urk gaat alle perken te buiten, zegt demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid). "Medewerkers zijn terecht ontdaan", zegt De Jonge op Twitter.

De minister heeft zondagochtend contact gehad met GGD Flevoland. Directeur Cees Verdam zei eerder al dat er zo snel mogelijk weer een testlocatie komt. Hij noemde de brand in de testlocatie "een flinke klap in ons gezicht". Minister De Jonge staat pal achter de GGD: "Hun cruciale werk in de frontlinie van de crisis verdient respect en waardering. Niets anders."

Ook demissionair minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel), die ook lijsttrekker is van D66, reageert boos. Ze spreekt van 'afgrijselijk en ontoelaatbaar wangedrag'. "Hoe bedenk je het om een corona-teststraat in brand te steken? Geweld tegen politie en hulpverleners moeten we steeds stevig veroordelen. Altijd. Van Urk tot Amsterdam. Van gewelddadige jongeren tot rellende viruswaanzinaanhangers", aldus Kaag.

De teststraat werd zaterdagavond in brand gestoken door relschoppers. Op Urk waren er honderden mensen aan het protesteren tegen de avondklok.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel