Inzamelingsactie voor nieuwe teststraat GGD

URK • Ma 25 januari 2021 | 14:56 • Maandag 25 januari 2021 | 14:56

Een groep jongeren uit Urk is een inzamelingsactie gestart voor een nieuwe coronateststraat. Tijdens een protest tegen de avondklok in de haven van Urk werd de testlocatie van de GGD zaterdag in de brand gestoken. Inmiddels is er in een halve dag meer dan 3.000 euro toegezegd.

De initiatiefnemers vonden de brandstichting te ver gaan en besloten iets terug te doen. De 21-jarige Jan Baarssen zette de doneeractie maandagmorgen op internet. Het streven is om 10.000 euro op te halen, al denkt Baarssen dat het schadebedrag nog veel hoger ligt. Daarom hoopt hij dat er nog meer geld binnenkomt. "Je doet het voor de GGD en niet voor de jongens die de testlocatie in de brand staken. Dat ligt bij de politie en ze krijgen vast een passende straf."

De GGD is onder de indruk van de actie en noemt het erg sympathiek. "Het geld komt absoluut ten goede aan het testen op Urk", laat een woordvoerder weten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel