Politiek wil NS-servicepunt behouden

LELYSTAD • Ma 25 januari 2021 | 20:43 • Maandag 25 januari 2021 | 20:43

De voltallige gemeenteraad van Lelystad wil dat er in het treinstation een service- en informatiebalie van de NS blijft. Het college van burgemeester en wethouders moet daarom met NS in gesprek om de dreigende sluiting te voorkomen. Dat staat in een motie die dinsdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering wordt ingediend.

De Nederlandse Spoorwegen willen op tal van stations de informatiebalies sluiten. Lelystad staat ook op dat lijstje. De gemeenteraad vindt het ongewenst dat het servicepunt verdwijnt. Lelystad telt naar verhouding veel oudere inwoners en mensen met een niet-Nederlandstalige achtergrond. Voor hen is digitale dienstverlening niet altijd een uitkomst. Een persoonlijk reisadvies of hulp bij de kaartautomaat is voor deze groep belangrijk.

Ook zorgt de aanwezigheid van de servicemedewerkers voor meer sociale veiligheid in het station en voorkomen zij dat er mensen gaan rondhangen. Ook de politie heeft profijt van de NS-medewerkers, omdat de wijkagent en jeugdhulpverleners bij hen geregeld naar bijzonderheden informeren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel