Stichting wil naar rechter om bijvoeren heckrunderen

FLEVOLAND • Do 28 januari 2021 | 18:38 • Donderdag 28 januari 2021 | 18:38

Staatsbosbeheer moet de grote grazers in de Oostvaardersplassen snel bijvoeren. Dat vinden bezorgde burgers en de stichting Hart voor Dieren. Daarom willen de partijen naar de voorzieningenrechter stappen. "We zijn deze poppenkast meer dan zat", stelt Eddy Nagel namens de beide partijen.

Gedeputeerde Michiel Rijsberman zei woensdag tijdens een vergadering met Provinciale Staten dat de heckrunderen over een paar weken worden bijgevoerd. Op dat moment zou de conditie van de dieren dermate verslechterd zijn, dat bijvoeren noodzakelijk is. Bezorgde burgers en Hart voor Dieren stellen juist dat er eerder ingegrepen moet worden. "We hebben dieren voor de camera gehad en die beelden spreken tegen wat meneer Rijsberman verkondigt. Hij schetst naar onze mening niet het juiste beeld."

De afgelopen tijd hebben de dierenliefhebbers al diverse bijvoeracties uitgevoerd. Daarbij hebben Nagel en consorten gezien dat de dieren geen goede conditie hebben. Vooral de drachtige koeien "zien er gewoon heel slecht uit". De situatie is volgens Nagel vergelijkbaar met vorige winter, toen het gebied ook nat was en er weinig grond beschikbaar was. "De geschiedenis herhaalt zich."

"Voor ons staat centraal het welzijn van de grote grazers. Er is een groot tekort aan voedsel. Er staat totaal geen gras meer. Dat is niet meer voorradig."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel