Twijfels over samenwerking ondernemers en gemeente Dronten

DRONTEN • Vr 29 januari 2021 | 14:23 • Vrijdag 29 januari 2021 | 14:23

Ondernemersvereniging De Driehoek (OVDD) krijgt signalen dat de samenwerking tussen lokale ondernemers en de gemeente niet zo intensief is als de gemeente Dronten schetst. De vereniging heeft daarom besloten onderzoek te doen naar de samenwerking en schrijft een enquête uit.

OVDD-voorzitter Edwin Helmantel zegt dat een aantal leden zich niet herkent in het beeld dat door de gemeente wordt geschetst over de samenwerking met lokale ondernemers. "Ondernemers voelen zich niet gehoord”, zegt hij.

Nieuwe gemeentehuis
Het gemeentebestuur is enthousiast over de samenwerking met lokale ondernemers en zegt dat er bijvoorbeeld bij de bouw van het nieuwe gemeentehuis veel gebruik wordt gemaakt van lokale bedrijven. "Wij horen van bedrijven die volgens de gemeente betrokken zijn bij dit project, dat ze helemaal nergens vanaf weten," zegt Helmantel.

Ook zegt de gemeente Dronten dat 27 procent van de klussen voor de gemeente wordt uitgevoerd door lokale bedrijven. Dat is een hoger percentage dan in andere gemeenten. De OVDD wil weten of dit beeld ook naar voren komt uit de enquête, omdat er ook ondernemers zijn die zeggen niets te merken van het inzetten van lokale bedrijven.

Enquête in februari
In de enquête, die in februari wordt uitgevoerd, gaat het over ondernemen in Dronten in de breedste zin. Maar dus ook over partnerschap met de gemeente, het aanbestedingsbeleid en de communicatie vanuit de gemeente Dronten. De OVDD wil over de uitkomsten van het onderzoek in gesprek met ondernemers en de gemeente.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel