Waar moet het nieuwe zwembad komen?

ALMERE • Zo 31 januari 2021 | 18:10 • Zondag 31 januari 2021 | 18:10

Aanstaande donderdag praat de gemeenteraad over de locatie voor een buitenzwembad in Almere. Ter discussie staan zes verschillende plekken in de stad, waaronder opties aan het Weerwater. Tijdens de politieke markt zal de gemeenteraad zich niet alleen buigen over de locatie, maar ook over de omvang van het project. Uit een locatievergelijking van de gemeente komt nu al naar voren dat het meest ambitieuze plan niet de voorkeur krijgt.

De wens voor een buitenbad in de stad bestaat al ruim 12 jaar, maar het plan kwam nooit van de grond. Het project zou te duur zijn. Dat veranderde toen de aanleg van een openluchtzwembad begin vorig jaar werd meegenomen in het coalitieakkoord. Leefbaar Almere had dat als voorwaarde gesteld voor de vorming van het nieuwe college. “Het is een langgekoesterde wens van deze stad. Hij [het zwembad red.] moet er komen”.

"Dat bad komt er"

— Kees Ahles, Leefbaar Almere

De locatievergelijking die donderdag tijdens de gemeenteraad wordt besproken is het directe gevolg van die afspraken. Op tafel liggen zes concrete opties. Dat zijn: het gebied bij het Atlantisstrand en de Stedenwijk Boulevard aan het Weerwater, het Spanningsveld, zwembad Almere Stad, Sportpark Fanny Blankers-Koen, Noorderplassen Oost en het Beatrixpark. De afzonderlijke locaties worden nader onderzocht om te bekijken of het bad op die plek door de gemeente te betalen is.

Van peuterbassin tot sportcentrum
Naast de locatie voor het zwembad wordt er ook overlegd over de grootte van het te bouwen buitenbad. Er zijn vijf varianten die van elkaar verschillen in grootte, voorzieningen en horeca. Scenario 1 is daarin een klein zwembad met een peuterbassin en speeltuin. Scenario 5 is een zeer groot zwembad met hele uitgebreide voorzieningen. Zoals een grote glijbaan, recreatiebad, 50 meterbad, beachveld, atletiekbaan, wielerbaan en een sportveld. In de locatievergelijking geeft de gemeente al aan deze laatste optie te omvangrijk te vinden.WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel