Gladheid trekt langzaam weg; code oranje ingetrokken

FLEVOLAND • Ma 1 februari 2021 | 6:54 • Maandag 1 februari 2021 | 6:54

De gladheid trekt langzaam weg uit onze provincie. Inmiddels is code oranje ingetrokken, maar pas nog op: op sommige plaatsen kan het nog steeds glad zijn. Met name in de Noordoostpolder vriest het nog steeds

Maandagmorgen was het verraderlijk glad op de weg door ijzel. Vooral in het noordoosten van Noordoostpolder. Er gebeurden meerdere ongelukken. Zo waren er aanrijdingen op de N50 bij de Ramspolbrug en op de A6 bij Lelystad en Emmeloord. Daardoor stond het verkeer op verschillende plaatsen vast.

De politie spreekt van een paar plekken zoals de A6 bij Bant, de Ketelbrug bij Lelystad en tussen Almere en Lelystad waar het spekglad was en er vele auto's van de weg gleden. Bij de Ketelbrug botste een auto op een politiewagen die in de berm stond. Agenten waren juist ter plaatse om hulp te verlenen aan een automobilist die onderaan het talud was doorgeschoven.

Volgens de politie ging het verder om eenzijdige ongelukken met soms licht letsel en schade aan de auto's.

Het verkeer op de N50 kwam in de loop van de ochtend weer op gang:

Code oranje
Het KNMI kondigde maandagmorgen code oranje aan in onze provincie. De ANWB waarschuwde niet de weg op te gaan als het niet nodig was. Wegbeheerders waren aan het strooien. Gisteravond werd door Rijkswaterstaat, de provincie en gemeenten al preventief gestrooid.

Ook in veel straten was het spekglad, zo ook in de straat van weerman Robert de Vries in Emmeloord:

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel