Jeugdhonken op nieuw bedrijventerrein lastig te voorkomen

URK • Wo 3 februari 2021 | 0:47 • Woensdag 3 februari 2021 | 0:47

Het is voor de gemeente Urk lastig om te voorkomen dat ook op het nieuw geplande bedrijventerrein bij de buitendijkse haven straks jeugdhonken komen. De SGP op Urk wilde van het gemeentebestuur weten of er bijvoorbeeld in vergunningen voor bedrijven een verbod op jeugdhonken kan worden opgenomen. De partij is bang voor verdere versnippering van het aantal honken over het dorp en daarmee een mogelijke toename van overlast.

Volgens wethouder Nathanaël Middelkoop kan in het bestemmingsplan voor het nieuwe bedrijventerrein niet worden bepaald dat jeugdhonken daar niet zijn toegestaan. Dat komt doordat in het geldende Jeugdhonkenbeleid is vastgelegd dat dit van toepassing is voor het hele industriegebied op Urk.

Omdat op bestaande bedrijventerreinen in het dorp al volop jeugdhonken zijn, moet de gemeente dat ook op het toekomstige bedrijventerrein toelaten. Wanneer Urk voor het nieuwe gebied een uitzondering maakt, is dat strijdig met bestaand beleid en zal het bestemmingsplan daardoor vertraagd worden, zo waarschuwde de wethouder.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel