In 2024 appartementen en studio's op plek huidige Woondôme

ALMERE • Wo 3 februari 2021 | 14:50 • Woensdag 3 februari 2021 | 14:50

De voormalige woonwinkel Woondôme aan de Middachtenlaan in Almere Buiten wordt herontwikkeld. Het gebouw wordt gesloopt en er komen ongeveer 220 starters- en woonstudio’s voor terug. Daarnaast worden er ook twee-, drie- en vierkamerappartementen in het middensegment koop en middeldure huur op het terrein gebouwd. De nieuwbouw start in de eerste helft van volgend jaar. In 2024 moet alles klaar zijn.

Het ombouwen van winkelpanden in het centrum van Almere Buiten naar woningbouw en andere voorzieningen is onderdeel van het coalitieakkoord. Het moet de levendigheid van het centrum verbeteren en een nieuwe impuls geven aan het gebied.

Wethouder Hilde van Garderen: "Ik ben blij dat deze ontwikkeling van start gaat. Dit is één van de grootste binnenstedelijke herontwikkelingen van Almere Buiten en daarmee een betekenisvol initiatief om Almere Buiten verder te laten groeien als stadsdeel."

Ook het parkeerterrein aan de Middachtenlaan wordt herontwikkeld. Dat wordt groener ingericht. Ontwikkelaar Domus gaat binnenkort in gesprek met de omwonenden over de plannen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel