Zes jaar cel geëist voor voorbereiden moordaanslag

ALMERE • Do 4 februari 2021 | 14:14 • Donderdag 4 februari 2021 | 14:14

Het Openbaar Ministerie heeft donderdag ruim zes jaar cel geëist tegen twee mannen voor het beraden van een moordaanslag. Zij beplakten daarvoor de auto van een Almeerder met een peilbaken. Hij was een kennis van hun geplande slachtoffer.

Volgens het OM hadden de twee verdachten hun pijlen gericht op een man uit Amstelveen. Op hem was twee jaar geleden al een mislukte aanslag gepleegd. Het OM is ervan overtuigd dat het plakken van het peilbaken onderdeel was van voorbereidingen voor een nieuwe aanslag. Met peilbakens kan de positie van de auto bepaald worden. De verdachten plakten deze zenders onder de auto's van vijf verschillende contacten van het geplande slachtoffer, waaronder de auto van de Almeerder.

De mannen werden opgepakt voordat zij een aanslag konden plegen. Volgens het OM zijn ze lid van een georganiseerde bende die gericht is op het plegen van moorden.

De rechtbank doet op 22 maart uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel