Gebouw voormalig 'Paspartoe' waarschijnlijk tegen de vlakte

EMMELOORD • Do 4 februari 2021 | 20:43 • Donderdag 4 februari 2021 | 20:43

Het voormalig sociaal-cultureel centrum Paspartoe, tevens het oudste stenen kerkgebouw van Emmeloord, wordt volgens de laatste plannen van Triade gesloopt. De zorgorganisatie wil er een gebouw met 40 appartementen voor cliënten neerzetten.

Volgens een nieuwsbrief van de organisatie past het ontwerp in de architectuur van de Delftse school en bij het karakter van Emmeloord. Als de organisatie de bouwvergunning rond heeft wil ze na de zomer gaan bouwen. Dan zal eerst het huidige gebouw gesloopt moeten worden.

Het gebouw werd in 1951 voor het eerst in gebruik genomen door de katholieke kerk en later gebruikt als parochiehuis. Later is de bestemming gewijzigd voor een onderkomen voor Paspartoe. In 2004 verkocht Paspartoe het aan de familie Crebas uit Emmeloord. De familie verhuurde het gebouw weer aan Paspartoe, om te voorkomen dat het sociaal-cultureel werk in Noordoostpolder zonder huisvesting zou zitten. Bob Crebas is de voormalige eigenaar van Marktplaats. In 2008 werd het pand verkocht aan Triade.

Triade verwacht dat de bouw ongeveer 14 maanden zal duren. In het toekomstige gebouw zal er dag en nacht begeleiding voor clienten aanwezig zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel