Bewust geen teststraat in Biddinghuizen tijdens coronaproef

BIDDINGHUIZEN • Do 4 februari 2021 | 20:43 • Donderdag 4 februari 2021 | 20:43

Er wordt bewust geen corona-teststraat in Biddinghuizen geopend, omdat onderzoekers dan straks kunnen zien hoe het zit met de bereidheid van inwoners om te reizen voor een coronatest. Dat zei burgemeester Jean Paul Gebben van Dronten donderdagavond tijdens een commissievergadering.

De fracties van VVD en CDA vroegen zich af waarom er tijdens de eerder aangekondigde grootschalige testen op corona in de gemeente wel testlocaties in Swifterbant en Dronten worden geopend, maar niet in Biddinghuizen. Volgens de burgemeester heeft dat dus ' onderzoekstechnische redenen'. Hij wijst erop dat de proef met grootschalig testen wordt geleid door onderzoekers van universiteiten en ministeries. Het was hun voorstel om in Biddinghuizen òf Swifterbant een teststraat te openen en niet in beide dorpen.

Volgens burgemeester Jean Paul Gebben is het terecht dat daar naar geluisterd is: "Want dat is waar het om gaat, het effect van het onderzoek. Ik heb meteen gevraagd: hoe ga ik dit uitleggen? En toen kreeg ik te horen: doe uw best."

Tijdens de proef mogen alle inwoners van de gemeente Dronten zich drie keer laten testen op het coronavirus, ook al hebben ze geen klachten. Bij elk huishouden valt vanaf volgende week een uitnodiging in de bus.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel