Runderen krijgen hooi vanwege verwacht winterweer

LELYSTAD • Vr 5 februari 2021 | 8:19 • Vrijdag 5 februari 2021 | 8:19

Staatsbosbeheer heeft besloten te starten met het bijvoeren van de heckrunderen in de Oostvaardersplassen. Dat gebeurt vooral met het oog op het verwachte winterweer voor komende week. Dat schrijft boswachter Hans-Erik Kuypers in de nieuwe Boswachterblog.

Afgelopen week hebben een dierenarts, de externe kuddebeheerder en de boswachter in het natuurgebied een nieuwe monitoringsronde gemaakt. Volgens Kuypers zijn de dieren over het algemeen alert en actief. De conditie van de dieren is iets minder goed dan tijdens het vorige monitoringsmoment.

In het managementplan van de Oostvaardersplassen staat vastgelegd dat er bij uitzonderlijke weer- of terreinomstandigheden, in combinatie met een teruglopende conditie, gestart wordt met voeren. De vier kuddes die zich in het natuurgebied bevinden krijgen daarom hooi langsgebracht.

Vorige week liet gedeputeerde Rijsberman al weten dat het moment van bijvoeren in de Oostvaardersplassen niet meer lang op zich zou laten wachten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel