Groot aantal basisscholen blijft maandag dicht

FLEVOLAND • Zo 7 februari 2021 | 20:00 • Zondag 7 februari 2021 | 20:00

Een groot aantal basisscholen in Flevoland opent toch nog niet de deuren voor de leerlingen vanwege slecht begaanbare wegen. Volgens de schoolbesturen kan het onderwijzend personeel maandagochtend niet veilig op het werk komen.

Zo gingen veruit de meeste scholen van de Almeerse Scholen Groep maandagochtend niet open. Onder andere de Polygoon en de Egelantier zijn wel open gegaan, omdat alle kinderen en onderwijzers in de buurt van school wonen en er veilig kunnen komen. Maar vlak na de start konden de leerlingen van de Polygoon weer terug naar huis omdat een stroomstoring roet in het eten gooide.

Ook het overkoepelende bestuur Prisma heeft zondagmiddag aan ouders laten weten dat de 18 christelijke basisscholen in Almere maandagochtend nog niet open gaan. Ook onder meer de Triangel in Lelystad, de Panta Rhei in Zeewolde en de Floreant in Luttelgeest hebben die boodschap zondagavond verstuurd naar de ouders.

De basisscholen waren sinds half december dicht vanwege de coronamaatregelen. Onder voorwaarden mochten de scholen maandag weer open, maar door het extreme winterweer wordt die opening uitgesteld. De noodopvang blijft wel open en er wordt net als voorgaande weken thuisonderwijs gegeven.

Op Urk scholen wel open
Schoolvereniging Rehoboth op Urk laat zondagavond weten dat de zeven basisscholen wel open gaan. De meeste leerkrachten komen uit het dorp en kunnen gewoon les geven, aldus bestuurder Johan de Jong.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel