Afvalinzameling deze week grotendeels onmogelijk

FLEVOLAND • Ma 8 februari 2021 | 10:46 • Maandag 8 februari 2021 | 10:46

Het inzamelen van afval is deze week in Flevoland op veel plekken nauwelijks mogelijk vanwege het winterse weer. Dat zegt afvalbedrijf HVC op haar website. Op voorhand is nu al duidelijk dat het inzamelen van oud papier en GFT-afval tot en met zondag 14 februari niet mogelijk is.

Voor wat betreft het plastic afval en restafval is ophalen afhankelijk van de staat van de wegen. Een woordvoerder van HVC laat weten dat het ophalen van het afval alleen kan als de weg relatief schoon en gestrooid is. Dat zijn op dit moment vooral de doorgaande wegen.

Dat betekent dat de afvalwagens de meeste dorpen niet in zullen gaan. Over het algemeen zijn de dorpsingangen begaanbaar, maar liggen zijstraten nog vol met sneeuwbulten. Door de harde wind zijn zondag op sommige plekken tientallen centimeters hoge sneeuwduinen ontstaan.

Ondergrondse containers zullen geleegd worden als dit op een veilige manier mogelijk is. De woordvoerder van HVC laat weten dat updates over de afvalinzameling vooral via de website gegeven zullen worden.

Almere alleen restafval
In Almere wordt deze week alleen het restafval ingezameld, zolang de weersomstandigheden het toelaten. Het gaat hierbij ook om de duo- en pmd+-containers. De gemeente vraagt inwoners om containers langs de kant van een gestrooide doorgaande weg te zetten, mits dat veilig kan. Dit helpt met het voorkomen van vertraging in het legen van de afvalbakken. De containers voor plastic, groenafval en papier worden deze week niet geleegd, maar pas op de eerstvolgende ophaaldag.

Ook op Urk wordt het GFT-afval zaterdag waarschijnlijk niet opgehaald. Volgens de gemeente krijgen inwoners bij wie de container niet wordt geleegd een melding via de ROVA-app. Dat gebeurt een dag van tevoren aan het einde van de middag.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel