Partij voor de Dieren wil volledig jachtverbod in verband met de sneeuw

FLEVOLAND • Ma 8 februari 2021 | 16:41 • Maandag 8 februari 2021 | 16:41

Vanwege het strenge winterweer zou er een volledig jachtverbod in Flevoland moeten zijn, vindt de Partij voor de Dieren in Provinciale Staten. De partij heeft heeft het dagelijks bestuur van de provincie opgeroepen het verbod onmiddellijk in te stellen

Fractievoorzitter Jesse Luijendijk: "De dieren raken verzwakt en uitgeput door de kou en doordat er weinig voedsel en water beschikbaar is. Het minste wat we voor deze dieren kunnen doen is ze met rust laten en niet afknallen."

De provincie kan de plezierjacht stilleggen. De PvdD wil de jacht niet alleen laten staken op de zogenoemde 'vrij bejaagbare dieren', maar ook op dieren waarvoor de provincie een ontheffing, vrijstelling of opdracht heeft verleend. Uiteindelijk wil de partij een algemeen definitief jachtverbod.

In verschillende andere provincies is ook de oproep gedaan om de jacht stil te leggen vanwege het winterweer.

De provincie Flevoland laat in een reactie weten dat het jachtseizoen voor alle bejaagbare soorten momenteel gesloten is. Dat geldt voor houtduif, wilde eend, fazant, konijn en haas. Wel heeft de provincie ontheffingen verleend voor de jacht op edelhert, damhert, ree en grauwe gans. Het is de bevoegdheid van Gedeputeerde Staten om de jacht tijdelijk stil te leggen vanwege het winterweer. Gedeputeerde Staten zullen de vragen van de PvdD over deze kwestie zo snel als mogelijk beantwoorden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel