Natuurijsbaan in Dronten gaat toch open; alleen voor leden

DRONTEN • Ma 8 februari 2021 | 23:42 • Maandag 8 februari 2021 | 23:42

Als er voldoende ijs ligt gaat de natuurijsbaan in Dronten toch open. Dan wel alleen voor de leden van de IJsclub Dronten. Vorige week werd nog besloten om niet open te gaan, omdat er te weinig vrijwilligers zouden zijn om alles met betrekking tot de coronamaatregelen in goede banen te leiden.

Daarnaast was het besluit gebaseerd op de verwachting van slechts enkele dagen vorst. Nu het erop lijkt dat er wellicht een dag of tien geschaatst kan worden, is het bestuur op de beslissing teruggekomen. Zodra het ijs sterk genoeg is gaat de baan onder strikte coronamaatregelen open.

Op dit moment ligt er nog niet overal ijs op de baan aan de Eskimolaan. Het ijs dat er wel ligt, is van matige kwaliteit. Voorzitter Piet Bleeker rekent er dan ook op, dat er op z’n vroegst vrijdag geschaatst kan worden: "Maar waarschijnlijk wordt het zaterdag of zondag", vertelt hij aan De Drontenaar.

Alleen leden
Mocht het zover komen, dan gaat de ijsbaan dus uitsluitend open voor leden. Die moeten zich van tevoren aanmelden voor een tijdslot (12:00 - 14:00 uur, 15:00 - 17:00 uur of 18:00 - 20:00 uur). Er mogen tijdens die periodes maximaal 80 leden naar binnen.

Het probleem van te weinig vrijwilligers is volgens de IJsclub verholpen, nu er van alle kanten medewerking is aangeboden. Bovendien zorgt het maximumaantal van 80 ervoor dat er voor het parkeren en aan de toegangspoort weinig vrijwilligers nodig zijn. "We gaan dit keurig regelen", verheugt Bleeker zich op de komende ijspret.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel