Lekkagemeldingen door smeltende stuifsneeuw druppelen binnen

FLEVOLAND • Di 9 februari 2021 | 19:40 • Dinsdag 9 februari 2021 | 19:40

De woningbouwcorporaties in Flevoland lijken vanwege het winterweer iets meer meldingen van huurders te krijgen dan normaal. De meldingen die binnenkomen gaan met name over kleine lekkages, ketelstoringen en dichtgevroren deursloten.

Volgens een woordvoerder van Centrada uit Lelystad vinden de meeste problemen hun oorsprong in het afgelopen weekend, toen de harde wind stuifsneeuw onder de dakpannen blies. Nu de sneeuw door het zonlicht zachtjes aan begint te smelten, ontstaan de lekkages.

Mercatus in Noordoostpolder ziet dezelfde problemen ontstaan. En dan met name bij het wat oudere type huurhuis, waar het dak misschien niet op zijn best meer is. Mercatus heeft enkele tientallen telefoontjes gekregen en geeft de problemen die door het winterweer zijn ontstaan inmiddels de hoogste prioriteit. Mensen met alledaagse problemen moeten daardoor misschien wat langer wachten op een reparatie dan gebruikelijk. "We willen nu als eerste voorkomen dat mensen in de kou komen te zitten."

Oost Flevoland Woondiensten uit Dronten laat weten dat het amper extra klachten heeft gekregen. Wel zegt een woordvoerder dat OFW soms alles op alles moest zetten om de afgelopen dagen bij de huurders te komen die wel een probleem hadden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel