Zo ziet het eerste internationale paviljoen op de Floriade eruit

ALMERE • Wo 10 februari 2021 | 12:43 • Woensdag 10 februari 2021 | 12:43

Indonesië is het eerste land waarvan duidelijk is hoe het paviljoen eruit gaat zien op de Floriade in Almere. Het thema van het paviljoen is ‘Wonderful Archipelago’, of in het Nederlands: Prachtige Archipel.

Volgens de organisatie van de Floriade is de gedachte achter het paviljoen de strijd tegen het water in Indonesië. "De inzending verwoordt de droom van de inwoners om het land te beschermen. Dreiging van de stijgende zeespiegel is voor Indonesië, inclusief de hoofdstad Jakarta, een urgent probleem."

40 deelnemers
Naast Indonesië heeft de Floriade ook al een aantal ontwerpen ontvangen van andere landen, deze zullen op een later moment getoond worden, aldus de organisatie.

De tussenstand voor het aantal internationale deelnemers ligt inmiddels op 40 landen. Het is nog niet duidelijk welke landen dit zijn, behalve dat ze voornamelijk uit Afrika, Azië en Europa komen. Eerder werd al bekend dat onder meer Qatar, China, Thailand, Bhutan en Duitsland zullen deelnemen aan de wereldtuinbouwtentoonstelling.

Dit artikel is gemaakt door Vincent Smit. Hij gaat het komende jaar zich speciaal richten op Almere, zodat er meer nieuws uit Almere wordt gebracht bij Omroep Flevoland. Voor tips: vincent.smit@omroepflevoland.nl.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel