PvdD: bij nieuwbouw verplicht stellen dat slechts helft tuin betegeld is

ALMERE • Do 11 februari 2021 | 15:21 • Donderdag 11 februari 2021 | 15:21

Het moet bij nieuwbouw verplicht worden dat niet meer dan de helft van een tuin betegeld is. Dat vindt de Partij voor de Dieren in Almere. Het voorstel staat in een stapel amendementen en moties die de partij donderdagavond gaat indienen tijdens de Politieke Markt. Daarin staan ook andere voorstellen voor het verbeteren van de natuur in Almere.

De PvdD, die het voorstel samen met de PvdA heeft ingediend, vindt dat inwoners moeten meehelpen om de inrichting van de tuin, het dak en de gevel ecologisch te maken. Bij nieuwbouw moeten duurzaamheidsafspraken worden gemaakt, volgens fractievoorzitter Jesse Luijendijk. Dat is volgens hem ook mogelijk wanneer mensen een kavel kopen om zelf een huis op te bouwen. "Kijk maar naar Oosterwold, daar zijn natuurlijk hele strenge regels met betrekking tot voldoende natuur."

De gemeente moet ook stoppen met bladblazers, zegt Luijendijk. De blazers worden met benzine aangedreven. Bovendien is het laten liggen van bladeren op het gras goed voor de natuur, vindt de partij. Verder zegt Luijendijk dat een hovenier het gras vrij moet maken van plastic en blikjes voordat het gemaaid wordt. Zo kan worden voorkomen dat de snippers afval in het groen van de stad belanden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel