Gesprekken over betere zorg gaan door

FLEVOLAND • Do 11 februari 2021 | 18:57 • Donderdag 11 februari 2021 | 18:57

Het vertrouwen in de zorg in Flevoland is terug. Dat zegt voorzitter Frans van den Broek d'Obrenan van Zorgtafel Flevoland. Na het faillissement van de IJsselmeerziekenhuizen was dat vertrouwen geschaad in grote delen van de provincie.

De Zorgtafel is een overleg waarbij allerlei partijen die met zorg te maken hebben, aanschuiven. Het werd in het leven geroepen naar aanleiding van het faillissement van de ziekenhuizen in Lelystad en Emmeloord. Eigenlijk zou de Zorgtafel afgelopen zomer afgerond worden, maar dat liep vertraging op door corona. Daarom is besloten een doorstart te maken.

Van den Broek d'Obrenan is blij dat het contact tussen de zorgpartijen verbeterd is. Zo hebben het Sint Jansdalziekenhuis, Coloriet en Woonzorg Flevoland elkaar gevonden. Zij starten een tijdelijk verblijf voor kwetsbare groepen in Lelystad. "Dat is heel anders dan in het begin. Eerst werd de kat uit de boom gekeken, men keek naar de eigen positie en nu wordt er gedacht "we gaan samen iets doen voor de patiënten in Flevoland."

De provincie wil 150.000 euro uittrekken om het komende jaar de Zorgtafel Flevoland een vervolg te geven. Dat moet leiden tot concrete voorstellen om de gezondheidszorg in Flevoland te versterken en te verbeteren. Komende week staat dit onderwerp op de agenda tijdens de vergadering van Provinciale Staten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel