Trajectcontrole op Vogelweg levert 1774 boetes op

LELYSTAD • Do 11 februari 2021 | 18:58 • Donderdag 11 februari 2021 | 18:58

De trajectcontrole op de Vogelweg tussen Almere Hout en Lelystad Airport heeft in het laatste kwartaal van vorig jaar 1774 boetes opgeleverd. Dat laat het Openbaar Ministerie weten. De controle is sinds september aan de gang, omdat er vaak te hard wordt gereden op de Vogelweg.

Onduidelijk is nog hoe hoog de gemeten snelheden waren. Het Openbaar Ministerie stelde eerder vast dat de kaarsrechte weg uitnodigt tot hardrijden. "Maar liefst 90 procent van de bestuurders rijdt harder dan 80 kilometer per uur en 67 procent rijdt harder dan 88 kilometer per uur", vertelde persofficier Lindi van Hemert.

De Vogelweg werd als één van de eerste N-wegen van een trajectcontrole voorzien. Dergelijke controles waren voorheen alleen op snelwegen te vinden. Een trajectcontrole is een meting van de snelheid over een deel van de route. Daarvoor staan camera's langs de Vogelweg die zeven dagen per week 24 uur per dag aan staan. Als de gemiddelde snelheid uitkomt boven het maximum, volgt een boete.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel